2011. február 27., vasárnap

Indul a Balkan Express

Indulok.
Indulunk.
Ma kezdődik minden.
Újra.
Még visszatérek kedves Olvasóm az előzményekhez, nem hagylak magadra, megpróbálom elmesélni mi történt velem. Lesznek természetesen új bejegyzések is, új fotókkal teletűzdelve.
CrnaMacka

A KEZDETEK

Nem is tudom, h hogyan kezdjek hozzá. hogy velem történt, történik e mindez vagy valaki mással. Nem tudom még. Nem is tudom, érthetetlen számomra és mindenki más számára is. Mintegy megfoghatatlan.
10 évvel ezelőtt, pont a születésnapomkor elmentem asztrológushoz. Kerek születésnap volt, ezért is éreztem úgy, hogy el kell mennem.
Leírt nekem néhány dolgot és természetesen megbeszéltük a leírtakat. azt mondta nekem, hogy 8 év múlva ismerem meg életem nagy szerelmét : egy külföldi férfi személyében.
Nevettem egyet rajta és szinte el is felejtettem.
A kedvenc dalom, az egyik nagy kedvencemtől a " Szerb határ felé" című dal volt. Évekkel ezelőtt. És ma is ez az egyik kedvencem.
A lányom, amikor még kicsike volt, és még tartott a Délszláv testvérháború, akárhányszor meghallotta a TV-ben, hogy Bosnia-Hercegovina, sikított örömében, nevetve, sikongatva, döcögve a kacagástól mondta : Anya, Apa hallottad???! Azt mondták : Bosnia-Hercegovina. És csak nevetett nagyot, cinkosan ránkkacsintva, mintha egy féltve őrzött közös titkunk lenne.
2 évvel ezelőtt nyitottam egy kis művészboltot Budapesten, a Belvárosban. a Szerb utca sarkán, a szerb templom szomszédságában.
Gondolom mostmár kezd körvonalazódni, hogy a történetem szálai melyik ország felé vezetnek majd. És hol esett rabul a szívem is.
Évek óta jártunk a családommal az exJugoslavia-ba nyaralni. Elöszőr mint mindenki más Horvátország irányába vettük az utunkat. Már ott is éreztem valami furcsa megfoghatatlan érzést.
De vadabb tájak felé hajtott a szívem.
Így jutottunk el Montenegroba. Itt viszont nem csak éreztem, tudtam is itthon vagyok. Van egy hely, ahol ha elmentünk, egy kéz szorította össze a szívem és lekem legmélyebb pontját, testem minden atomja jelezte : Te itt már jártál. Szinte fájt ez az érzés, belémmart és nem engedett, fogva tartott. Egy síkságon vezet az út, egyik oldalt szelídnek mondható domb, mögötte valahol a tenger. A síkság másik oldalán pedig hatalmas hegy magasodik, kiáltja egy nép fájdalmát az Ég felé. Ez az a hely. Tudtam, hogy honnan nem tudom, csak éreztem, de nim is TUDTAM a hegy mögött van egy város, ahol nekem volt múltam. És talán jelenem. De ezt akkor még nem tudtam.
CrnaMacka