2011. május 29., vasárnap

A Nagy Nap

Megtörtént a Nagy Esemény.
Összeházasodtunk 2011 Május 26-án, 13 órakor, Trebinjében.






Természetesen ez is rendhagyó volt...
A ceremóniát követő ebéd, Trebinje közelében, Tuli nevű kis faluban volt, a Stara Hercegovina étteremben volt. Ha Dubrovnik közelében jársz Kedves olvasó, MINDENKÉPPEN tegyél egy rövid kitérőt Trebinjébe, sétálj át az 500 éves hídon, igyál egy kávét a város főterén valamelyik hangulatos kávézóban a hatalmas platánok árnyékában. És ha autentikus ételekre vágysz / mert mi másra, ha nem arra /, akkor visszafelé térj be ebbe az útszéli kis étterembe! Megéri! Kérj előételnek kajmakot és sonkát, hozzá pedig kis fánkocskákat. A kajmak a forralt tej föléből készül, sózzák és hát mennyei! A sonka természetesen hosszadalmas és "titkos" eljárással készül, száraz, de omlós. Minden házi készítésű! A kenyér is... A bárány és a borjú pedig....
Gyertek! Meg kell nézni, ki kell próbálni, meg kell kóstolni!
A fotók itt készültek.
Egy étterembe főleg a jó ételek miatt megyünk, de ha az ráadásul szép környezetben is van, jó érzékkel berendezve, az mindent megér! Ja, és még valami nagyon fontos! Az árak sokkal, de sokkal olcsóbbak mint például a közeli Horvátországban! Dubrovnikról már ne is beszéljünk. Kb. féláron lehet megvacsorázni, megebédelni.

2 megjegyzés:

  1. kedves fekete cica!
    tudod, én már egyszer írtam, hogy a helyedben várnék még a dologgal, de hajtott a véred, megtetted. bátor vagy, vagy csak mentél előre---?
    azért gratulálok, legyetek boldogok.
    amúgy az elején nagyon részletesen számoltál be, szinte átéltem az érzést, mostanában viszont elég szűkszavú vagy.

    VálaszTörlés
  2. Szívből gratulálok Nektek!

    VálaszTörlés